Για τις μίζες των ομολόγων...

...δεν μιλάει κανείς και δεν ασχολείται κανένα νομοσχέδιο!
.
.
Το ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ζήτημα διαφθοράς. Όλοι μιλάνε για το νέο νομοσχέδιο χωρίς να παίρνουν θέση και να αναφέρουν τίποτα, για το πόσο η διαφθορά επηρεάζει το ασφαλιστικό σύστημα. Γιατί αν το επηρεάζει και μάλιστα στον ύψιστο βαθμό , με αυτό το ζήτημα πρέπει πρώτα να ασχοληθούν.
Δεν ακούμε τίποτα λοιπόν για τις μίζες των ομολόγων, που δεν είναι κάτι που έγινε μόνο μια φορά, είναι η πάγια τακτική "διαχείρισης" των αποθεματικών. Δεν ακούμε επίσης τίποτα γι’ αυτή καθ’ αυτή την διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την υπερκοστολόγηση των υλικών, και των προϊόντων , ειδικά στον τομέα της περίθαλψης. Σπατάλη και έλλειψη έστω και υποτυπώδους διαχείρισης.
Γι΄ αυτά τα θέματα όμως δεν ασχολειται κανένας και κανένα νομοσχέδιο.Δεν ασχολούνται λοιπόν με το γεγονός ότι το 35% των εισφορών για την περίθαλψη πηγαίνουν σε διοικητικά έξοδα!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία, το 35% από τα 7 δις ευρώ που λαμβάνουν τα ταμεία για την περίθαλψη, δεν πηγαίνουν στην περίθαλψη.Δηλαδή περισσότερα από 2,5 δις ευρώ χάνονται , όταν με το νέο νομοσχέδιο από τις περικοπές και τις μειώσεις των συντάξεων εξοικονομούνται μόλις 350 εκατ ευρώ.
Από κάπου πρέπει να βγουν αυτά τα χρήματα, και σίγουρα βγαίνουν από την τσέπη των ασφαλισμένων και τις υπηρεσίες που τους παρέχουν. Και όλα τα άλλα είναι…

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr