Από την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", 21/03/2008

Επιθέσεις με έντονα ρατσιστικά στοιχεία καταγγέλλουν ότι δέχονται το τελευταίο διάστημα φοιτητές που δεν είναι από την Κρήτη αλλά ζουν στο Ηράκλειο, από ομάδες νεαρών που δε δέχονται τη διαφορετική κουλτούρα στον τρόπο ένδυσης και συμπεριφοράς των νέων που σπουδάζουν στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης. Πρόκειται για φαινόμενα βίας, τα οποία και στο παρελθόν είχαν θορυβήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, όμως όπως λένε και οι ίδιοι οι φοιτητές, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, λαμβάνοντας ανησυχητικές διαστάσεις. "Από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 8 τέτοιου είδους επιθέσεις σε φοιτητές που δεν κατάγονται από την Κρήτη αλλά ζουν εδώ" είπε συνάδελφός τους που φοιτά στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα περισσότερα κρούσματα βίας έχουν καταγραφεί στην πλατεία των Λιονταριών και σε περιοχές κοντά σε σχολικά συγκροτήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. "Το βράδυ όταν θα βγούμε να πιούμε ένα ποτό, μας πλησιάζουν και αφού καταλάβουν ότι είμαστε φοιτητές μας ρωτάνε γιατί έχουμε μακριά μαλλιά, μούσια κ.ο.κ. Στη συνέχεια χωρίς λόγο βιαιοπραγούν εναντίον μας". Οι φοιτητές που έχουν ξυλοκοπηθεί δεν έχουν ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας "γιατί θεωρούμε ότι η λύση δεν είναι να συλληφθούν ορισμένοι νεαροί και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει η νοοτροπία που έχουν εναντίον μας". Ήδη ομάδα φοιτητών έχει αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί λύση αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Οι δράστες αυτών των επιθέσεων είναι άτομα της ίδιας ή λίγο μικρότερης ηλικίας με αυτής των φοιτητών που έχουν δεχτεί επίθεση. Σημειώνεται ότι σε μια από τις συμπλοκές, νεαρός τράβηξε μαχαίρι. "Οι επιθέσεις που έχουμε δεχτεί είναι χωρίς λόγο. Απλώς τα άτομα που στράφηκαν εναντίον μας δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που ντυνόμαστε. Μας έβριζαν, μας έλεγαν κιτρινιάρηδες, άπλυτους και ξένους, ζητώντας να φύγουμε από την πόλη". Η αστυνομία πάντως γνωρίζει για τα περιστατικά αυτά, έχει διατάξει έρευνα μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων.


Αυτά έγραψε η "Πατρίδα". Εμείς να τονίσουμε ότι τα άτομα που επιτίθενται είναι θρασύδειλα καθώς οργανωμένες ομάδες(νεοναζιστών, φασιστών, εθνικιστών και τα γνωστά καγκουράκια..) κρατάνε πάντα μαζί τους στιλέτο και επιτίθενται σε emo,μεταλλάδες, μαλλιάδες και αριστερούς, αφού πρώτα τους ξεμοναχιάσουν και τους παγιδεύσουν. Προχτές μάλιστα περίπου 20 φασιστάκια με μηχανάκια πήγαν κοντά στην κατάληψη ευαγγελισμού και φώναζαν "αναρχικοί θα γίνεται σαπούνια". Και η αστυνομία θα μπορούσε εκτός από συμμαχίες με τη χρυσή αυγή, να δείξει στοιχειώδες ενδιαφέρον.Εξάλλου στο Ηράκλειο, σε απόσταση λιγότερο από 5 μέτρα από την πλατεία των λιονταριών υπάρχουν 2 αστυνομικά τμήματα! Αλλά βλέπετε....είναι δύσκολη η ζωή του μπάτσου.... όλο ξύσιμο και ξάπλα..... Κάτι άλλο που είναι απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου γενικού λυκείου Ηρακλείου που έχει ως θέμα το ρατσισμό, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα... Αντιθέτως, περιορίστηκε στο να φέρει τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο μαζί με άλλους παπάδες και μέλη της αρχιεπισκοπής στο σχολείο, με την πρόφαση να μας μιλήσει για το περιβάλλον. Έτσι, αφού είμαι μέλος της ομάδας, του έθιξα αυτό το θέμα μαζί με άλλα περιβαλλοντικά εγκλήματα που και η εκκλησία έχει ενεργό ρόλο(σ. σ. Μονή Τοπλού) αλλά ο κ. Ειρηναίος απαξίωσε ακόμα και να απαντήσει, όχι να διαφωνήσει.....! Συνεπώς, δικαιολογημένα μπορούμε να συμπεράνουμε πως αυτή η ενέργεια των συντονιστών καθηγητών είναι μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας προσηλυτισμού των μαθητών και εγκλωβισμού του στα στενά μπουντρούμια της εκκλησίας.

Μαθητής της Α΄ λυκείου

2 σχόλια:

 1. magakos είπε...

  Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποια μ@λ@κισμέν@ που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους.Τα λεγόμενα παλικάρια....[εδώ γελάμε!!!!]Να πω δεν είναι όλα τα μαυροφορεμένα παιδιά έτσι, αλλά τα πιο πολλά.

  Για τους cups μια χαρά το ξέρει όλη η χώρα...Μόνο να βάζουν την σειρήνα ξέρουν για να πάνε πιο νωρίς σπίτι να φάνε το παστίτσιο...άντε συγχύστηκα πάλι...

  Την εκκλησία πάντα την ξέραμε και ποτέ δεν θα αλλάξει...μόνο καινούργιες Mercedes-Benz ξέρει να παίρνει και ν πουλάει μούρη στους "φτωχούς".Το "φτωχούς" το έβαλα στα εισαγωγικά γιατί φτωχό είναι το παπαδαριό (στην πλειοψηφία του) που θέλει να έχει όλα τα comfor.
  Όταν Ιησούς είπε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο, σίγουρα δεν εννοούσε την εκκλησία.Αμήν....  

 2. Ανώνυμος είπε...

  Etsi se thelo,na ta les ekso apo ta dontia.  


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr