"Τρεις και μία, μείνανε. Από την προσεχή Δευτέρα 29 Γενάρη ο Σωκράτης Κόκκαλης χάνει το «Πάμε Στοίχημα». Η Ιντραλότ λέει οριστικά αντίο και το δημοφιλέστερο παιχνίδι του πλανήτη, το παίρνει ολοκληρωτικά στα χέρια της η ΟΠΑΠ ΑΕ. Η εταιρία-κολοσσός των τυχερών παιχνιδιών και προγνωστικών αγώνων, έχει ήδη ολοκληρώσει το στάδιο της προετοιμασίας της για την διοργάνωση ποδοσφαιρικού στοιχήματος με ελληνικούς αγώνες.
Προσέξτε μια τεράστια λεπτομέρεια. Από τις 25 Γενάρη, ο ΟΠΑΠ αποδεσμεύεται αυτόματα και μπορεί να συμπεριλάβει στο κουπόνι του στοιχήματος και αγώνες του Ολυμπιακού. Έτσι, στο πρώτο κουπόνι που θα εκδώσει ο ΟΠΑΠ θα συμπεριλαμβάνεται και το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακού της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου.

Τους τελευταίους δύο μήνες ζω από κοντά την τεράστια, την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΟΠΑΠ για...

...να παραδώσει στα εκατομμύρια παίχτες του «πάμε στοίχημα» ένα λουκουμένιο παιχνίδι. Όλα τα στελέχη της διοίκησης , καθώς και όλα τα επίλεκτα μέλη που έχει προσλάβει και έχει εκπαιδεύσει, έχουν μια τεράστια κάβλα για να βελτιώσουν το παιχνίδι και να το εκτοξεύσουν ακόμα πιο ψηλά. Τρία είναι τα μεγάλα όπλα του ΟΠΑΠ σ αυτή τη μεγάλη ιστορία.

Όπλο 1ο) Ελκυστικές αποδόσεις και αυξημένα κέρδη. Τους τελευταίους μήνες η Ιντραλότ για να ρεφάρει τη χασούρα που είχε από το μουντιάλ, είχε κατεβάσει το ποσοστό που μοιράζει στους παίκτες, από τα 66% του τζίρου, στα 56%. Απελπιστική η πτώση, που ζοχάδιασε και απομάκρυνε πολλούς παίκτες του στοιχήματος. Ο ΟΠΑΠ από το πρώτο κουπόνι που θα εκδώσει, ανεβάζει πάλι το ποσοστό σε 66% και πάνω. Το 66% δηλαδή θα είναι το μίνιμουμ. Και αυτό σε συνδυασμό με την εξαγγελία που πρόκειται να κάνει τις προσεχείς μέρες ο Γιώργος Ορφανός, σχετικά με την ειδική κατάργηση της πιστωτικής κάρτας.

Με άλλα λόγια, τέρμα αυτά που ξέρανε τα λαμόγια!

Όπλο 2ο) Η φερεγγυότητα που έχει ο οργανισμός. Οι πάντες γνωρίζουν ότι θα παίρνουν στο ακέραιο αυτά που κερδίζουν, χωρίς μανούρες και άλλες τέτοιες ιστορίες και μάλιστα στο μουγγό, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, για να κινδυνεύει μετά η σωματική τους ακεραιότητα από Αλβανούς, Ρουμάνους και Ρώσους και διάφορους άλλους κακοποιούς. Αντίθετα, όσοι παίζουν στο Ιντερνετ φακελώνονται όλοι τους και οι ξένες εταιρίες ξέρουν τα πάντα για τους παίκτες. Μ άλλα λόγια εδώ έχουμε φως-φανάρι τα προσωπικά δεδομένα του κάθε παίκτη, ενώ αντίθετα στον ΟΠΑΠ, ουδείς κινδυνεύει απ αυτή την περίπτωση.
Αφήστε το άλλο, ότι όσοι παίζουνε στο Ίντερνετ και κερδίσουν 2-3 φορές κάποια μεγάλα ποσά, οι εταιρίες τους πετάνε αμέσως έξω από το παιχνίδι.

Όπλο 3ο) Ο ΟΠΑΠ δεν είναι μία κερδοσκοπική εταιρία όπως ένας ιδιώτης. Τα λεφτά που βγάζει, δεν τα βάζει ούτε στη κασέλα ούτε στον μπεζαχτά. Είναι διαπιστωμένο ότι όλα τα κέρδη του ΟΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία πάνε στον αθλητισμό (από ποδόσφαιρο μέχρι και χόκεϊ), πάνε στον πολιτισμό, καθώς επίσης και σε διάφορες κοινωνικές δαπάνες (σε ασθενείς, νοσοκομεία, γηροκομεία, κλπ).

Από τις 29 του Γενάρη, λοιπόν, ο ΟΠΑΠ ανοίγει μια νέα σελίδα στο δημοφιλέστατο παιχνίδι του στοιχήματος. Και το νέο σλόγκαν που καθιερώνεται είναι «πάμε στοίχημα, ΜΑΖΙ». Και επειδή η διοίκηση της εταιρίας δεν θέλει μόνο ν ακούγεται αλλά θέλει και να ακούει, όσοι μπορούν και θέλουν, προσκαλούνται ? επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της ΟΠΑΠ Α.Ε. ? να στέλνουν τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, που θα λαμβάνονται από τη διοίκηση πολύ σοβαρά υπ όψιν".


(Παρασκευή 26/1/2007 αντιγραφή από σελίδα 3 του Φίλαθλου, στήλη Το Καφενείο των Φιλάθλων)

Αλλάζει άρδην υπέρ των παικτών

"Το έγραψα χτες, αλλά επειδή το θέμα είναι τεράστιο θα το γράψω και σήμερα. Κυριακή βράδυ, η Ιντραλότ παραδίδει το πνεύμα της εις Κύριον. Το "Πάμε Στοίχημα" αλλάζει χέρια και από το πρωί της Δευτέρας το αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου η ΟΠΑΠ Α.Ε. Όμως ο μεταξύ τους ομφάλιος λώρος δεν θα κοπεί ακαριαία. Για διάστημα 6 μηνών, μέχρι τις 29 Ιουλίου 2007, ο ΟΠΑΠ θα συνεργάζεται με την εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να περάσει ομαλά η τεχνογνωσία, το λογισμικό, οι μηχανές στοιχηματισμού και όλα τα σχετικά με τη διαχείριση του παιχνιδιού, στην κατοχή του. είναι γνωστό ότι η 6μηνη συνεργασία του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ θα περάσει από τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, που θα είναι διάρκειας 2 μηνών, η Ιντραλότ θα επιλέγει και θα καθορίζει τις αποδόσεις, οι οποίες όμως θα επικυρώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης Στοιχημάτων. Στο δεύτερο στάδιο (δίμηνο κι αυτό), τα πράγματα θα είναι αντίστροφα. Ο ΟΠΑΠ θα επιλέγει τα παιχνίδια και θα καθορίζει τις αποδόσεις, ενώ η Ιντραλότ με την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα έχει απλά συμβουλευτική γνώμη. Και στο τρίτο στάδιο, που θα είναι και αυτό δίμηνο, όλη τη διοργάνωση του στοιχήματος θα την έχει πια μόνη της η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Από τη Δευτέρα, λοιπόν, το δημοφιλέστερο παιχνίδι της Ελλάδας, αλλάζει οριστικά σελίδα. Εδώ και 1,5 μήνα ζω από κοντά τον πυρετό που έχει καταλάβει όλου του ΟΠΑΠ για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Τους μετέφερα τη γνώμη μου και τις απόψεις μου στα ίσα και σπαθένια: "Κύριοι, αν δεν κάνετε πιο ελκυστικές τις αποδόσεις και να δεν κατεβάσετε την γκανιότα για να μοιράζονται περισσότερα λεφτά στους παίκτες, το παιχνίδι το έχετε χαμένο. Θα πάτε φυλακή". Ολη η διοίκηση του ΟΠΑΠ με διαβεβαίωσε με ένα στόμα, ότι όσα τους είπα, αυτά ακριβώς έχουν κατά νου και θα τα υλοποιήσουν ο κόσμος να χαλάσει. Στην πορεία διαπίστωσα ότι όσα μου είπαν δεν είναι λόγια του αέρα. Και να, ακριβώς, τι διαπίστωσα. Πρώτον, καταργούνται οριστικά οι πιστωτικές κάρτες με τις οποίες πολύς κόσμος έπαιζε μέσω Ιντερνετ σε ξένες εταιρείες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο πλανήτη. Οι δύο τράπεζες που αντιδρούσαν μέχρι τώρα (η Αλφα και η Πειραιώς) συμφώνησαν οριστικά και άναψαν το πράσινο φως στην Πολιτεία για την κατάργηση της πιστωτικής κάρτας. Ετσι, οι συναλλαγές που γίνονται με πιστωτικές κάρτες μέσω Ιντερνετ, θα μπλοκάρονται με έναν συγκεκριμένο κωδικό, κάτι που τις προσεχείς μέρες θα το ανακοινώσει επίσημα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Αυτό σημαίνει ότι 9 στους 10 θα σταματήσουν να παίζουν μέσω ίντερνετ στην Ευρώπη και θα στοιχηματίζουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Οσον αφορά για τη γκανιότα και τις αποδόσεις της, είναι γνωστό ότι το τελευταίο τετράμηνο η Ιντραλότ ανέβασε την γκανιότα, κατέβασε απελπιστικά τις αποδόσεις, έβαλε υποχρεωτικές τριάδες (σπάνια, αν όχι καθόλου είχε μονά παιχνίδια) και όλα αυτά τα έκανε, για να βγάλει τη χασούρα των 45 εκ. ευρώ που είχε απογειωθεί στα ύψη.

Τώρα, όμως που άλλαξε χέρια το "Πάμε Στοίχημα" αλλάζουν άρδην και οι όροι υπέρ των παικτών. Ο ΟΠΑΠ ανεβάζει τις αποδόσεις, μειώνει την γκανιότα που παίρνει, καταργεί τις πιστωτικές κάρτες για να μην παίζουν οι παίκτες στο Ιντερνετ και από τη στιγμή που οι όροι γίνονται ευνοϊκότεροι, γιατί ο άλλος να πάει να παίξει στο παράνομο και όχι στο νόμιμο, που τα λεφτά του είναι και κας; Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες σύντομα θα συμπεριληφθεί μέσα στο στοίχημα και ο Ολυμπιακός. Ισως αυτό γίνει και την άλλη Κυριακή, 4 Φλεβάρη, στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή πρωταθλήματος, που συνεδριάζει κάθε Παρασκευή. Και σήμερα είναι Παρασκευή."
Από troktiko.blogspot.com

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr