...αν δεν μπορέσει να τους κάνει η Κίνα λόγω του σεισμού. Σε ... ετοιμότητα η Αθήνα: Τέθηκε ήδη στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα...
. ..
Παρά τον καταστροφικό σεισμό που έχει προκαλέσει το θάνατο από πάνω 12.000 ανθρώπων, οι αξιωματούχοι του Πεκίνου διαβεβαιώνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά.
Ομως οι διαβεβαιώσεις αυτές θεωρούνται μειωμένης αξιοπιστίας λόγω της ιδιομορφίας του πολιτικού καθεστώτος της Κίνας. Αλλά και γιατί δεν μπορεί να είναι σαφές από τώρα αν οι ολυμπιακές υποδομές του Πεκίνου (ο σεισμός έγινε κοντά...) έχουν υποστεί ή όχι βλάβες.
Αυτή η κατάσταση ήδη προκαλεί συναγερμό σε κάποιους -όχι σε όλους....-στην Αθήνα. Οχι γιατί μπορεί να γίνει ...σεισμός κι εδώ, όπως θα νόμιζαν ορισμένοι. Αλλά για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο λόγος είναι απλός: Σύμφωνα με το Καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αν η χώρα που έχει αναλάβει την τέλεση των Αγώνων δεν είναι σε θέση να τους πραγματοποιήσει, οι Αγώνες γίνονται στην προηγούμενη χώρα που τους φιλοξένησε. Εν προκειμένω ...στην Ελλάδα...
Ούτως ή αλλιώς δηλαδή, θα έπρεπε να βρίσκεται σε ετοιμότητα η ελληνική πλευρά (όπως συζητείτο με το Σίδνεϋ, πριν από τέσσερα χρόνια αν η Αθήνα ...δεν προλάβαινε να ετοιαμστεί!) Το πόσο βρίσκεται σε μια τέτοια ...ετοιμότητα, βέβαια, η χώρα μας το βλέπουμε όλοι.
Πάντως, τώρα που έγινε ο σεισμός στην Κίνα άρχισαν να ακούγονται δημόσια και οι πρώτες φωνές για την ανάγκη να τεθεί η Ελλάδα σε "ολυμπιακή ετοιμότητα": Το είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχτές ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Αρσένης και κατεγράφη από το δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.
Κι όλο αυτό έχει τη σημασία του γιατί δεν πρέπει να αγνοείται ότι ο Δήμος της κάθε πόλης είναι αυτός που έχει τα σκήπτρα και την ευθύνη στό ζήτημα της διοργάνωσης των Αγώνων.

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr