Όσα αποκαλύπτονται για τις μίζες της Siemens , προκαλούν έντονη ανησυχία σε πολλά πολιτικά πρόσωπα της επίμαχης εποχής 1997-2004.

Στο ΠΑΣΟΚ, το πλήγμα από το σκάνδαλο της Siemens εκτιμάται ότι μπορεί να είναι καίριο, κυρίως εξαιτίας της -επί αποδείξει- πλέον εμπλοκής στελεχών του με κορυφαίο ρόλο στον ΟΤΕ.

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την ανησυχία τους ακόμη και για αποκαλύψεις περί πολιτικής χρηματοδότησης που ήδη έχουν αρνηθεί ότι …….συντελέστηκε.

Ας δούμε όμως τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης.

Οι λογαριασμοί της ύποπτης εταιρεία Placid Blue Corporation, -που έχει κατονομαστεί ως η εταιρεία που διοχέτευε το «πολιτικό χρήμα»,- άνοιξαν.

Δεκάδες εμβάσματα που έγιναν απ' αυτήν μέσω της ΑΒΝ AmroBank από το Μονακό βρίσκονται πλέον στην Αθήνα .

Στα χέρια δε των αρχών βρίσκεται και οκτασέλιδο αποκαλυπτικό χειρόγραφο του ….παραλογιστηρίου της Siemens, που συντάχθηκε στις 19/1/1998 και το οποίο προβλέπει τη διανομή προμηθειών ύψους 86 εκατ. μάρκων για τη σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ.

Σε αυτό εμφανίζονται πέντε άτομα ως διανομείς του μαύρου χρήματος, η ταυτότητα των οποίων είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί.
Πρόκειται για τους:
- Α. Μάρκου, - Jean MacPhee, - Μ. Βόγια, - Ι.Α. Πιταούλη, - Gerard Rodriguez,.

Εν τω μεταξύ ο Huppert Hans-Rold - ανώτατο στελέχος του εσωτερικού ελέγχου της Siemens – σε καταθεσή του στην εισαγγελία του Μονάχου αποκαλύπτει τους 3διαδρόμους που ακολουθούσαν οι μίζες.

Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί.

Α) "Μοντέλο συμψηφισμού": Με διαμεσολαβητή την τράπεζα Dresdner Bank , ο κ. Μαυρίδης ερχόταν σε επαφές με ιδιώτες από την Ελλάδα, οι οποίοι για φορολογικούς λόγους ήθελαν να μεταφέρουν χρήματα στην Ελβετία.
Τα χρήματα αυτά δίνονταν από τους ιδιώτες σε μετρητά στον κ. Μαυρίδη ( πάντα με διαμεσολαβητή την Dresdner Bank) και αυτός τα δαπανούσε μετά για …μίζες στην Ελλάδα.
Ως αντιστάθμισμα το ίδιο ποσό εμβαζόταν στην Ελβετία και στους λογαριασμούς των ιδιωτών από το …παραλογιστήριο της Siemens στη Γερμανία!

B) "Μοντέλο πίστωσης": Λαμβάνονταν πίστωση στην Ελβετία, τα χρήματα κατατίθενταν σε κάποιο λογαριασμό που υπήρχε εκεί και στην συνέχεια εμβάζονταν στην Ελλάδα.
Ο κ. Μαυρίδης τα παραλάμβανε και τα χρησιμοποιούσε. Στη συνέχεια η πίστωση στην Ελβετία εξοφλούνταν με χρήματα της επιχείρησης.

Γ) "Μοντέλο επαναπατρισμού": Στην Ελλάδα δόθηκε κατά το παρελθόν -όπως και στη Γερμανία- φορολογική αμνηστία.
Η ρύθμιση αυτή προέβλεπε ότι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να φέρουν πίσω στην Ελλάδα χρήματα, τα οποία είχαν μεταφέρει πριν στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους.
Η φορολόγηση κατ' αποκοπή των χρημάτων αυτών ήταν μόνον τρία τοις εκατό.
Έτσι και ο κ. Μαυρίδης εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα αυτή, προκειμένου να μεταφέρει χρήματα στην Ελλάδα από την Ελβετία και τα οποία τα χρησιμοποίησε για να …..λαδώσει τα διάφορα γρανάζια της κρατικής μηχανής.

Όπως καταλαβαίνουμε τα γεγονότα τρέχουν και δεν θα αργήσει η ώρα που θα αποκαλυφθούν και τα πολιτικά πρόσωπο που εμπλέκονται στο σκάνδαλό.

Φυσικά το θέμα (όσο αφορά πολιτικά πρόσωπα) είναι καθαρά πολιτικό και όχι ποινικό , αφού σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , νομοθεσία επί εποχής Σημίτη ,αυτά έχουν παραγραφεί .

Προβλέπω η επίθεση –που ήδη έχει αρχίσει-από το ΠΑΣΟΚ προς την δικαιοσύνη, να ενταθεί και να κορυφωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα και όσο η Δικαιοσύνη –επί αποδείξει- ακουμπά πολιτικά πρόσωπα.

Συνδυάστε την χρονική στιγμή που επέλεξε ο ….Δούρειος Ίππος να ανοίξει εσωτερικό μέτωπο στην Δικαιοσύνη , με την επίθεση του κ. Παπανδρέου (ανεπίτρεπτη για αρχηγό κόμματος) κατά του Αρείου Πάγου και του κ. Σανιδά.

Βέβαια αυτή θα είναι καθαρά για λόγους αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων .

Γιατί οι υγιείς σκεπτόμενοι, ξέρουν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από την Γερμανική και μάλιστα …”ΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ” !!!
Μία άποψη από το politis-gr

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr