Δεν φτάνουν τα καθαρά πρόσωπα...

αλλά χρειάζονται και τα καθαρά λόγια...
. .
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Η χτεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε τους λόγους ανόδου αλλά και της επικείμενης πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ . Η κρίση του πολιτικού συστήματος, κρίση δομική αλλά και ανθρωπινού δυναμικού , την ίδια στιγμή που απαιτεί για την υπέρβαση της αλλαγή προσώπων, αναζητά και την κατάθεση ενός ριζοσπαστικού πολιτικού λόγου που θα πολιτικοοποιεί την πολιτική διαδικασία. Θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα. Θα απαντάει σε συγκεκριμένες προβληματικές. Θα αναζητεί συνθέσεις και θα προτείνει λύσεις που θα στέκονται απέναντι απο το πολιτικό και συνδκαλστικό κατεστημένο.
Δεν ξέρω αν πάσχω απο έλλειψη πολιτικής διορατικότητας αλλά αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να διατυπώσει εναν συγχρονο πολιτικό λόγο , εναςπολιτικός ηγέτης που αναγάγει ως μοντέλο προοδευτισμού την πολιτική του Τζάβες, και την στήριξη παρωχημένων και αρτηριοσκληρωτικών μηχανισμών μιζέριας και παρακμής οπως ο συνδικαλισμός.
Ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος άνθρωπος και ως πολιτικός που δεν έχει συμβάσεις και δεν κουβαλάει βαρίδια απο κληρονομικώ δικαίω μεταβιβάσεις πολιτικών σχηματισμών απαιτείται να κάνει την υπέρβαση - δεν την χρωστάει στην υστεροφήμια του αλλά στην κοινωνία που έχει ανάγκη τον έρωτα της για ενα καινούριο και συμπαθητικό πρόσωπο να τον μετουσιώσει σε πίστη σε εναν ώριμο πολιτικό άνδρα με συχρονο πολιτικό λόγο και όραμα για το μέλλον. Γιατί ο κινδυνος δεν ειναι να γίνει ενα πιο ηθικό και καθαρό ΠΑΣΟΚ αλλά οτι δεν θα έχει δικαιολογία εναν ανεπαρκή πολιτικό ηγέτη οπως έχει το ΠΑΣΟΚ...

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr