Τι γίνεται με το θέμα Κούλογλου???Θυμίζει δραματική ταινία που ο Μαφιόζος την γλιτώνει στο τέλος???(Δεν αναφαίρομαι στον κ.Κολογλο).
Ας δούμε σε ένα fast forward το ποιός είναι ο κ. Στέλιος Κούλογλου.
Βιογραφία του στην wikipedia

Έπειτα σκάει βόμβα η απόλυση του...
12-5-2008
Θύμα λογοκρισίας το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και η Θεματική Βραδιά!

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:


«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές ‘Θεματική Βραδιά’ και ‘Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα’. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά... "δεν του αρέσει"...

Η
απάντηση στου κ.Κούλογλου ήταν:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008

Μετά τιμής,

Στέλιος Κούλογλου.

Από ότι μπορείτε να δείτε και εσείς η απάντηση του κ.Κούλογλου ήταν σαφής σε αντίθεση με το τι μας λέει η ΕΡΤ....

Καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο βρήκα στο Youtube ένα video που ήταν πολύ αποκαλυπτικό....


Ένα σχόλιο από ένα άλλο blog...
Το "υψηλό κόστος και η χαμηλή τηλεθέαση" προβάλλονται επισήμως ως οι λόγοι για τους οποίους κόπηκαν οι εκπομπές του Σ. Κούλογλου από την κρατική τηλεόραση.

Οι παροικούντες όμως, μιλάνε για έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σε στενό κύκλο από τα πλέον επίσημα χείλη, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ στην εκπομπή του ΣΚ στις 13 Μαρτίου 2008, όπου ο πρώην Πρόεδρος και νυν Πρωθυπουργός της Ρωσίας Β. Πούτιν παρουσιαζόταν με πολύ αρνητικό τρόπο (ως αδίστακτος, αχάριστος, απάνθρωπος, ανήθικος, πράκτορας κλπ). Αυτά τα κατήγγειλαν ανυπόληπτοι πρώην πράκτορες που είχαν αποσκιρτήσει σε χώρες της Δύσης και διάφοροι άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ χαρακτηρίστηκε ως "προπαγανδιστικό" και κινούμενο στην νεο-ψυχροπολεμική γραμμή της Ουάσινγκτον (και ειδικά του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, με το οποίο ο ΣΚ φέρεται να έχει στενές σχέσεις). Και αυτά προβλήθηκαν από την ελληνική κρατική τηλεόραση.

Τελευταία ο ΣΚ είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Κίνα για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ με τίτλο «από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Η ΕΡΤ απέφυγε να του παραχωρήσει τα δικαιολογητικά για να εξασφαλίσει δημοσιογραφική βίζα. Όπως ψιθυρίζεται πολλοί ανησύχησαν ότι το ντοκιμαντέρ ίσως να κινηθεί στο ίδιο προπαγανδιστικό ψυχροπολεμικό πνεύμα (ανθρώπινα δικαιώματα, Θιβέτ κλπ) και να δημιουργηθούν προβλήματα με το Πεκίνο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι στην περασμένη εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου προβλήθηκαν μεγάλα αποσπάσματα από το «περίεργο» ντοκιμαντέρ εναντίον του Πούτιν, μάλιστα σε αντιπαραβολή με όσα επαινετικά δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για τον Πούτιν κατά την τελευταία συνάντησή τους. Μάλιστα ο Λάκης ζήτησε κάποιος να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια: αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός ή αυτά που δείχνει το ντοκιμαντέρ. Ίσως τελικά ο Λάκης να έφαγε τον Κούλογλου...

Όπως και να έχει όμως, τα περί «υψηλού κόστους και χαμηλής τηλεθέασης» είναι αληθινά, αφού ο ίδιος ο Κούλογλου σε επιστολή που έστειλε στην ΕΡΤ παραδέχεται ότι το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και η Θεματική Βραδιά είχαν τηλεθέαση 5% και 4% αντίστοιχα. Για το δε κόστος, όπως λέγεται ο ΣΚ λαμβάνει 500.000 ευρώ τον χρόνο για δύο εκπομπές με εξαιρετικά χαμηλή τηλεθέαση!!!

Εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος στην ιστοσελίδα του παλαιότερα πρόβαλε άλλα νούμερα (μέσο όρο 10,8% για το 2003-04). Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η εκπομπή του έχασε από τότε τους μισούς τηλεθεατές της.

Πάντως ο ΣΥΝ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του ΣΚ όπου μιλάει για "λογοκρισία".

Τι είπαν τα ξένα ΜΜΕ:

Και διεθνώς ρεζίλι, ΕΡΤ και κυβέρνηση. Το μεγαλυτερο διεθνές δημοσιογραφικό πρακτορείο μετέδωσε την είδηση της λογοκρισίας των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου με μια μεγάλης έκτασης ανταπόκριση από την Αθήνα. Ιδού το σχετικό απόσπασμα:

Greek journalists protest axing of state TV show
By Dina Kyriakidou
ATHENS, May 16 (Reuters) - Greece's biggest journalists' union has called on the conservative government to overturn a decision by state broadcaster ERT to scrap a well-regarded TV news show, a move that has sparked accusations of censorship.
State-run ERT said this week it was axing the "Reportage Without Frontiers" show, prompting opposition questions in parliament and criticism from the Athens Journalists Union (ESIEA).
"The press minister and ERT's management must answer to the Greek people for their unacceptable behaviour," ESIEA said in a statement late on Thursday. "The union's board demands that our colleagues' shows continue to be broadcast without any cuts."
The weekly show's host, Stelios Kouloglou, said his ERT contract had not been renewed after he refused to make changes to some reports, including one on the politically sensitive issue of young, educated Greeks unable to earn more than 700 euros a month.
"I was told that if I did this programme, there would be a problem renewing my contract next year," Kouloglou told Reuters. "After almost 13 years with ERT, it's the first time I was asked not to show something."
"Finally, I was told my show is being cancelled next year because 'they didn't like it'," Kouloglou added, referring to ERT.
The broadcaster said it would air the show on the under-employment of young Greeks with good education and skills, and denied political reasons lay behind the cancellation of a show that has won awards at home and abroad.
"The show had come full circle, it was getting old and was bringing nothing new," ERT President Christos Panagopoulos told Reuters. Continued...
"There is no censorship and if Mr. Kouloglou continues to claim this, he will have to prove it in court."
Opposition parties backed Kouloglou and raised the matter in parliament.
"Such actions make Greek television poorer," said Left Coalition deputy Fotis Kouvelis. "Successful shows are not cut ... public TV was annoyed by some of his stories."
Press Minister and government spokesman Theodore Roussopoulos defended the broadcaster, telling parliament: "All shows come full circle and at some point finish."
"All journalists know their freedom of expression has been respected more than ever before in the past four years." (Additional reporting by Renee Maltezou, editing by Jon Boyle)

Παράσιτα στην εκπομπή Κούλογλου...
Αναφέρει τηλεθεατής:
Χθες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Στ. Κούλογλου, για την δεκαετία του 1960, υπήρχαν παράσιτα στον ήχο που δεν έκαναν ευχάριστη την τηλεθέαση και σε προκαλούσαν να αλλάξεις κανάλι. Αυτό συνέβη τουλάχιστον στον Βόλο και στα Γιάννενα. Εντελώς τυχαία τα παράσιτα άρχισαν όταν έγινε αναφορά στις εκλογές βίας και νοθείας του Καραμανλή και στο κυνήγι που έφαγαν οι δημοκρατικοί πολίτες από τη δεξιά. Και σταμάτησαν όταν έκανε διαφημίσεις ενώ επανήλθαν με τις αναφορές στην επιστροφή Καραμανλή στην Ελλάδα.

12% η εκπομπή του Κούλογλου.... ..για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1960


Η χθεσινή εκπομπή του Στ. Κούλογλου για τα πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του 1960 έκανε τηλεθέαση κατά μέσον όρον 12%, την ώρα που η μέση τηλεθέαση της ΕΤ-1 είναι περίπου 3% ενώ ορισμένες από τις εκπομπές που το δίδυμο Ρουσόπουλου - Παναγόπουλου έχουν υπό την προστασία τους είναι ακόμη πιο κάτω...


Μια εικόνα πολύ καυστική και πετυχημένη θα μπορούσα να πω.


Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Κουλογλου απολύθηκε γιατί είπε αλήθειες και πήγε αν αφυπνίσει κόσμο από ένα κρατικό κανάλι.Που παρόλο του το πληρώνει ο λαός το χειραγωγούν άλλοι που το μόνο που θέλουν είναι να ζουν κυριολεκτικά εις βάρος μας! Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι δεν είμαστε το ελλαδιστάν του 2004 είμαστε του 2008 και δεν είμαστε άβουλα όντα που περιορίζονται στο καημό κάποιον μαλακίων...Όσο για τον κ.Κουλογλου τον βλέπω να πηγαίνει στο μόνο κανάλι που πρέπει όλοι οι τηλεθεατές να βλέπουν και να ενημερώνονται.(ποσοστά δυστυχώς δεν παίρνω)Και όσοι δεν καταλάβανε μιλάω για τον ΣΚΑΙ.

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr