Μαμώνες και Ψεύτες

Καθώς χουζούρευα το συγκεκριμένο πρωινό ήθελα να κάνω το γνωστό σε όλους μας zaping και έπεσα πάνω στο ΕΤ3. Όχι μην βιάζεστε δεν θα σχολιάσω για τα 2+ εκατομμύρια € που στοίχησαν τα λογότυπα. Θα σχολιάσω την Θεια Λειτουργία που γινόταν εκείνη την ώρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσ/κης. Ο κ.Άνθιμος μιλούσε για την γλύκα του πλούτου και για τους 2 Θεούς.  Οι 2 Θεοί βέβαια ήταν ο Ιησούς και ο Μαμωνάς. Ο 2ος  ήταν ο Θεός του πλούτου και στο κήρυγμα του Άνθιμου ανάφερε ότι δεν γίνεται να αγαπήσουμε και τους 2 Θεούς, είτε τον έναν είτε τον άλλον. Και σίγουρα από κάποιον θα μισηθούμε και από τον άλλον θα αγαπηθούμε. Καθώς τα έλεγε αυτά καλοί μου αναγνώστες ο κύριος Άνθιμος ξαφνικά η κάμερα κάνει ένα μακρινό πλάνο που μέσα από αυτό είδα τις επίχρυσες πόρτες της εκκλησίας, το ραβδί του κυρίου αυτού και τις περίτεχνες κολώνες στην εκκλησία. Ένα πρόχειρο άθροισμα ήταν περίπου στο μισό εκατομμύριο € (λογικά είναι παραπάνω). Από όσο γνωρίζω με τα ίδια λεφτά άνετα χτίζεται ένα αξιοπρεπές ίδρυμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ή ένας ξενώνας για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί της. Σας παρακαλώ να μην περάσει από το μυαλό σας ότι η εκκλησία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο ή ότι όλα αυτά που περιέγραψα είναι προσφορά ιδιώτη, γιατί κάτι τέτοιες σκέψεις είναι εντελώς λάθος.

  Τη στιγμή που ο ίδιος ανάξιος εκπρόσωπος (ο ίδιος το είπε και η άποψη μου συμφωνεί με αυτό) κάθεται και γεύεται όλα τα αγαθά του Μαμωνά. Άρα άμεσα βγάζει τον εαυτό του στην φόρα και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες φτωχοί, φτωχοί κάτω από το όριο της φτώχειας και η εκκλησία δεν κάνει τίποτα. Μήπως η εκκλησία πρέπει να έρθει κοντά σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη; Το ξέρω ότι υπάρχει θέληση αλλά είναι μικρή.. πολύ μικρή….
Ίσως η εκκλησία κάποια μέρα θα πρέπει να σταματήσει να γράφει το πρώτο γράμμα τις επιχείρησης της με κεφαλαίο και να το γράφει με πεζά. Να μην κατασπαταλάει τον άφθονο πλούτο που έχει αποκτήσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ίσως θα έπρεπε να νοιαστεί για εμάς τους νέους.
Το άρθρο γράφτηκε για αποκλειστική δημοσίευση στα blog: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
Η αντιγραφή χωρίς την άδεια μου απαγορεύεται αλλά αν το κάνετε δεν θα πάθετε τίποτα.
Τα σχόλια δικά σας!

2 σχόλια:

  1. νικος είπε...

    Ωραίο κείμενο..Μπράβο και απο δώ φίλε..  

  2. magakos είπε...

    Σε ευχαριστω τεκνο μου...Ο Θεος μαζι σου....;P  


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr