Πρόσφατα διάβαζα σε ένα άρθρο ενός αμερικάνικου site για τον «θόρυβο» που προκαλούν οι κυβερνήσεις και οι διάφορες επιχειρήσεις για την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες που λειτουργούν με βάση οικονομικά συμφέροντα παραπληροφορούν τον κόσμο, εμάς, τους απλούς πολίτες. Εσύ ξέρετε ότι όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές είναι φυσιολογικές και ανήκουν στο φυσικό «κύκλο» που κάνει το κλίμα του πλανήτη μας; Οι παγετώνες και οι ξηρασίες που έγιναν στη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως φυσικό φαινόμενο είναι και η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας.
Τώρα που τελειώνει και το πετρέλαιο βρήκαν την ευκαιρία και τρομοκράτησαν τον κόσμο, ενώ πήραν αφορμή και προώθησαν τα βιοκαύσιμα στερώντας τρόφιμα από τους ανθρώπους που πεινάνε. Από την άλλη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να κατασκευάζουν και να πλασάρουν στην αγορά αυτοκίνητα δήθεν οικολογικά… Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλα παρακινούνται από οικονομικά συμφέροντα…
Για να λέμε, όμως, τα πράγματα με το όνομα τους, η αλήθεια είναι ότι οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν με πιο έντονο ρυθμό από τον φυσιολογικό. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε. Χρειάζεται να γνωρίζουμε την αλήθεια, φωτισμένη από όλες τις οπτικές γωνίες και όχι μόνο από εκεί που μας συμφέρει, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και σωστά.

3 σχόλια:

 1. Toni Venieri είπε...

  και προπαντων να μη ζητανε θυσιες ΠΑΛΙ απ τον απλο κοσμο.
  οσο υπαρχει καπιταλισμος και η κινητηρια δυναμη της οικονομιας ειναι το κερδος, εννοειται οτι θα υπαρχει μολυνση του περιβαλλοντος.  

 2. magakos είπε...

  Πολύ ωραιο το αρθρο σου Evri! Για τα λεφτα τα κανουν όλα.Το γεγονος ότι εχουμα βαλει το χερακι μας όμως δεν αλλάζει...  

 3. suspiria είπε...

  Βρέθηκα πρόσφατα σε μία σχετική συζήτηση και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα με τη φράση "Η κλιματική κρίση που περνάει ο πλανήτης τώρα έχει αποδειχθεί οτι έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν". Είναι φοβερό αυτό και θα ήθελα κάποια στιγμή να το ψάξω περισσότερο.  


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr