από suspiria

Μπορεί ο κόσμος να καταστρέφεται, και οι λαοί να τρέχουν να κρυφτούν στις σπηλιές για να σωθούν. Ο Έλληνας θα αδιαφορήσει, θα σταθεί και θα ρωτήσει:


-Θα υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό;

Μπορεί η μισή Πελοπόννησος να καίγεται, άνθρωποι να μένουν άστεγοι, οικογένειες να πεινάνε.

- Θα υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό;

Ευτυχώς, θυμάμαι, βγήκε εκείνη η υπέροχη Πετραλιά και τους ανήγγειλε ότι δεν σημειώθηκε πτώση στις κρατήσεις πτήσεων για Ελλάδα και ανακουφίστηκε η ψυχούλα τους, βρε αδερφέ.

Και τώρα, για δες, τέσσερις μάγκες ξυλοκοπούν έναν Αυστραλό τουρίστα στην Μύκονο μέχρι θανάτου. Το 20χρονο παιδί βρίσκεται εγκεφαλικά νεκρό στο νοσοκομείο και ο πατέρας αποσυνδέει αυτή τη ψυχή από το μηχάνημα και δωρίζει τα όργανα του σε Έλληνες. Τους συγχωρεί για το «ατυχές» γεγονός και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη. Και αυτοί πάλι ρωτούν:

- Θα υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό;

Είναι γελοία, σκατένια ανθρωπάκια. 

Όλα τα γεγονότα συνδέονται με τον τουρισμό και είναι λογικό, εντελώς λογικό, αφού η χώρα μας στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό. Μία χώρα, που δε σταματά να επευφημεί τον πολιτισμό που είχε κάποτε, είναι σκλάβα στους τουρίστες σήμερα.

Η όμορφη νησιώτικη αρχιτεκτονική προσαρμόζεται στα ξενόφερτα club, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών υπομένουν όλες τις ενοχλήσεις του τουρισμού, η αστυνομία βγάζει έξτρα παραδάκι, οι ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες ανεβάζουν τις τιμές των εισιτήριων ανεμπόδιστα, τα ξενοδοχεία χτυπούν πληρότητα, οι ιδιοκτήτες των club, bar και restaurant πλουτίζουν.

Οι τουριστικές επιδοτήσεις ρέουν, όπως έρεαν άλλοτε και επί δικτατορίας. Ο ελληνικός κόσμος ζει από τον εύκολο πλουτισμό αυτής της δραστηριότητας.

Και οι παραγωγικές δραστηριότητες; Αυτές που είναι ικανές να συντηρήσουν μία χώρα αξιοπρεπώς ακόμα και εν καιρώ πολέμου ή φυσικής καταστροφής;

Α όχι! Αυτές είναι για τους βλάκες. Εμείς έχουμε εδώ ήλιο, παραλία και θάλασσα. Πρώτο εμπόρευμα αγαπητοί. Ο γιος της Μαρίκας δεν είχε τίποτα. Πήρε μια επιδότηση, έκανε και 5-6 μπαλαμουτιές – Έλληνας δε – και σήμερα είναι πρώτος ξενοδόχος στο νησί και οδηγάει Mercedes Benz.

Παραθέτω λοιπόν εδώ τον λόγο του πατέρα του νεκρού νεαρού για να κάνω κάποιες διορθώσεις αν μου επιτρέπεται.

«Ήθελα μόνο να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την αμέριστη υποστήριξή τους. Οι γιατροί βοήθησαν πολύ... Η αστυνομία, το προσωπικό του αεροδρομίου, η πρεσβεία, όλοι μάς βοήθησαν πολύ. Έχετε μια υπέροχη χώρα με εξαιρετικό πολιτισμό. Είστε θαυμάσιος λαός και δυστυχώς σταθήκαμε πολύ άτυχοι. Σας ευχαριστούμε για όλα και παρακαλώ να σεβαστείτε τον πόνο μας. Οι γιατροί μάς είπαν ότι είναι κλινικά νεκρός,
ζει με μηχανική υποστήριξη... Ίσως σήμερα τον αποσυνδέσουμε, για να τον πάμε στην πατρίδα. Σας ευχαριστώ. Αυτό μόνο!».

Η χώρα μας , άνθρωπε μου, δεν έχει υπέροχο πολιτισμό. Έχει ξεπουλημένο πολιτισμό. Δηλαδή η χώρας μας είχε κάποτε πολιτισμό που πλέον τον χρησιμοποιεί ως εμπόρευμα και τον ξεπουλά ξανά και ξανά. Τον ξεφτιλίζει χωρίς δισταγμό.

Επίσης δεν σταθήκατε άτυχοι. Ο φόνος του γιου σας δεν ήταν «ατυχία», ήταν αποτέλεσμα της επικρατούσας κατάστασης , και με το νόμο πλέον, στα τουριστικά μέρη αυτού του τόπου. Οι μπράβοι, που ξαφνικά έγιναν ράμπο και θαυμάζουν τον Τόνυ Μοντάνα, με την προστασία της αστυνομίας, χτυπάνε όποιον δεν τους γεμίζει το μάτι. Και στο νησί μου πέρυσι το καλοκαίρι, ένας παρόμοιος μάγκας είχε δείρει παιδιά γιατί κάτι δεν του άρεσε, κάτι του χαλούσε τη διάθεση, και ο Τόνυ δεν σηκώνει και πολλά πολλά.

Αυτή λοιπόν είναι η χώρα μας αλλά να’ σαι καλά που λες και ένα καλό λόγο γιατί θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στον τουρισμό ο θάνατος του γιου σου.
από τη suspiria

7 σχόλια:

 1. magakos είπε...

  Η κατασταση ειναι τραγική.Τώρα που είπαμε μπράβους να ρωτήσω κάτι????
  Όλα τα λαμόγια οι μπράβοι θα δηλώνονται σαν ιδιωτική αστυνομία και θα οπλοφορεί νόμιμα?Και θα έχει μάλιστα άδεια να σκοτώσει σε κατασταση ανάγκης?????

  Ακουσες ρε Μήτσο? Μην ανησυχείς ρε θα σε πάρω από εδώ, μαζί θα φύγουμε....Στα ξένα παιδιά μου,στα ξένα...  

 2. magakos είπε...

  @Επισης τωρα που μου ηρθε, η νυχτερινη ζωη στην ελλαδα μονο ευρωφόρα μπορει αν είναι για τους μπατσους.Ξερετε πόσα βγάζουν τελικά???Πολλα ειναι τα λεφτα Μαρικα...Αφου στο κατω κατω σκέφτομαι να πάω και εγω στην έσχατη λύση (ο ρακοσυλλέκτης είναι προτιμότερος).
  Ζουμε σε ένα κράτος που βασιλεύουν μαμώνες, τρώνε μαμώνες και οι υπόλοιποι είναι μακακες...  

 3. suspiria είπε...

  Αφού η νόμιμη οπλοφορία θα ισχύει για φύλακες σε επιχειρήσεις που διαχειρίζονται "οικονομικά". Προφανώς τράπεζες κτλπ.

  Αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια που μπάζει σε πολλά σημεία.  

 4. suspiria είπε...

  Άντε ρε μαγκάκο ιδεαλιστή :P

  Βγάζουν πολλά σε αυτά τα νησιά οι αστυνομικοί. Χρυσές δουλειές λέμε, θα φτιάξεις 5 αναψυκτήρια και το καλοκαίρι θα διακοπάρεις με τεράστιο ιστιοπλοϊκό στο Αιγαίο :)  

 5. magakos είπε...

  ΤΟ συγκεκριμένο νομοσχέδιο μόνο λύση δεν μπορεί να προσφέρει στα προβλήματα μας.Λύσεις υπάρχουν σε όλα τα προβλήματα μας, και σε πολλα ειναι οφθαλμοφανές αλλα όταν τα δολάρια και τα ευρα μοιραζουν την τράπουλα όλοι πάνε πάσο.Και όποιος τα δει βλεπει μαζι τα ραδικια αναποδα....  

 6. magakos είπε...

  Με ομόφωνη απόφαση το σχόλιο διαγράφηκε.Παρακαλούμε τον blogger να μην προβεί σε τέτοιου επίπεδου σχόλια.


  Webmaster.  

 7. magakos είπε...

  Και τα αναψυκτήρια θα είναι μπόλικα στρέμματα.....Είναι κρίμα γιατί νέα άτομα πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών και κανείς δεν κάνει τίποτα......  


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr