Ένα τσιγάρο ακόμα....

Από παλιά βλέπουμε στις ασπρόμαυρες ταινίες τους άντρες να λένε κάτσε να τελειώσω το τσιγάρο και το πετάνε κάτω στο δρόμο και το πατάνε με περίσσιο αντριλίκι.
Το θέμα είναι ότι πολλές σαν και αυτές συνήθειες έχουν μείνει στο λαό και ακόμα οι πιο πολλοί από εμάς είναι εθισμένοι στο πειρασμό που λέγετε tobacco.Κάνοντας μια βόλτα από καφετέριες, κανείς μπορεί να δει νέους να καπνίζουν με περίσσια μαγκιά αλλα δυστυχώς όση μαγκιά και αν φαίνεται να έχουν τόσο μυαλό τους λείπει.Λάθος δικό τους δεν είναι, αλλά λάθος των γονιών τους και της παιδεία τους.Δεν ξέρω κάποιο μωρό να γεννήθηκε με το κόκκινο θάνατο στα χέρια.
Τι και αν πια οι μελέτες έχουν γίνει, τι και λένε οτι το κάπνισμα σκοτώνει πάντα θα υπάρχει ένας μητσάρας που δεν λέει να καταλάβει και αυτό ειναι δικαίωμα του.ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.Δεν μπορεί να λέει δικαίωμα μου είναι να καπνίσω, δεν μπορεί να το κάνει παντού και σε δημόσιους χώρους.Όταν βγήκε ο υπουργός και τα άλλα όργανα και ανήγγειλαν την νέα ρύθμιση όλοι οι εξαρτημένοι από την νικοτίνη, άρχισαν να λένε ότι αυτό είναι στέρηση δημοκρατίας και άλλες τέτοιες πίπες.Μερικές φορές σκέφτομαι, ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να υπάρξουν σε μια δημοκρατική κοινωνία και δεν μιλάω για παιδιά βέβαια.
Προσωπικά βρίσκω σωστή την κυβέρνηση με το μέτρο αυτό,θα πρότεινα δε, να βάλει τεράστιο φόρο στα είδη καπνού έτσι ώστε να αποτρέπει πολλούς από την χρήση μεγάλων ποσοτήτων νικοτίνης η οποία είναι άκρως εθιστική.Όσοι καπνιστές το διαβάζεται το άρθρο αυτό και τώρα έχω αρχίσει να δέχομαι τα πυρά σας ακούστε και αυτό.Στην Αγγλία το φτηνότερο πακέτο τσιγάρα κάνει 6Λίρες, κοντά 10€ δηλαδή, τα λεφτά που εισπράττει το κράτος απο αυτή τη φορολογία φτάνουν για τα έξοδα της παιδείας σε αυτή τη χώρα, φανταστείτε εδώ λοιπόν τι θα γίνει.
Το μόνο κακό με όλη την ιστορία είναι το ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος αργά το 2010 κάτι το οποιό με προβληματίζει.

ΥΓ. Ας πει καποιος στην Λιανα ότι χωρίς το ριμαδιασμένο το τσιγάρο στο χέρι όλη την ώρα θα ήταν καλύτερη πολιτικός, ας μασάει τσίχλες.
από Magakos

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr