Η Εξέγερση αυτή δεν ήταν φωτοβολίδα.

Παρόλο που η αρχική αναζοπύρωση έχει κοπάσει τουλάχιστον στην επαρχεία, και ως ένα βαθμό και εδώ στη θεσσαλονίκη, οι απελευθερωμένοι κατειλημμένοι χώροι σε όλη την Ελλάδα αποδυκνείουν πως όλα συνεχίζονται και το μήνυμα περνάει τα ψευτοσύνορά τους δίνοντας ελπίδα σε όλους τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη και σπέρνοντας τον τρόμο στους κυριαρχους.

Εδώ στη Σχολή Θεάτρου μπήκαν αρχικά 50 αντιεξουσιαστές. Τα ΜΑΤ μέσα σε μισή ώρα επιτέθηκαν προσπαθώντας να εισβάλλουν στον χώρο (ειναι άσυλο αλλά είναι πάνω στην εγνατία εκτός ΑΠΘ) και απωθήθηκαν (7/12).

Την επόμενη μέρα (8/12) οι φοιτητές της σχολής πραγματοποίησαν γενική συνέλευση μέσα στο υπο κατάληψη κτίριο και αποφάσισαν κατάληψη, με χαρακτηριστικά ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ. Αυτή η πρωτοφανής απόφαση (τουλάχιστον για τα δεδομένα της φοιτητικής κοινότητας της θεσσαλονίκης) για σύμπραξη με "εξωπανεπιστημιακούς καταληψίες" έχει ανησυχήσει πολλούς σε αυτή την πόλη που προσπαθούν να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την κατάσταση μέσω των ΜΜΕ.

Μέσα στις επόμενες μέρες των συνεχιζόμενων συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής, και των επιθέσεων σε τράπεζες και αστυνομικά τμήματα, η κατάληψη μαζικοποιήθηκε (συνελεύσεις των 300 ατόμων) και κοινωνικοποιήθηκε μιας και πλέον συμμετέχει κόσμος όλων των ηλικιών. Από εργαζόμενους που πάνε στις δουλειές τους και μετά έρχονται όλη μέρα εδώ και συμμετέχουν σε όλες τις καταστάσεις (εντός και εκτός κτιρίου) μέχρι μαθητές που περναν συνεχώς να ενημερωθούν και να ενημερώσουν.

Αυτά τα γράφουμε για να εξηγήσουμε πως μέσα σε τέτοιες συνθήκες κοινωνικού αναβρασμού, που από αμυνόμενοι που είμασταν τόσα χρόνια επιτέλους περάσαμε στην επίθεση και τη δημιουργία, δεν είναι δυνατόν τίποτα να τελειώσει... εδώ αρχίζει γιατί τα γεγονότα πλέον τρέχουν μόνα τους χωρίς έλεγχο και καθοδήγηση από πουθενά.

Επίσης τα γράφουμε αυτά για να εξηγήσουμε πως φτάσαμε στην προηγούμενη συνέλευση (19/12) να αποφασίσουμε πως η Κατάληψη Σχολής Θεάτρου θα συνεχίσει να αποτελεί κέντρο αντίστασης και αντιπληροφόρησης για όσο διάστημα χρειαστεί! 

Θα κρατήσουμε όσο κρατάτε και εσείς όλοι. Όσο είμαστε μαζί σε αυτή την εξέγερση θα συντηρήσουμε τη φλόγα ζωντανή και όταν χρειαστεί θα την αναζωπυρώσουμε! 

Μόνο αν μείνουμε μόνοι θα σκεφτούμε να λείξουμε την κατάληψη.

ο αγώνας συνεχίζεται!

Κατάληψη Σχολής Θεάτρου
http://katalipsisxolistheatrou.blogspot.com/

ΥΓ: το παρόν είναι μόνο για εσωτερική χρήση, δεν θα θέλαμε να το δούμε δημοσιευμένο.
Στις 21 Δεκέμβριος 2008 6:18 μμ, ο χρήστης alex gregory <katalipsipolytexneiou@gmail.com> έγραψε:
Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Από το Σάββατο 20 Δεκέμβρη το βράδυ και μετά τις συγκρούσεις στο χώρο του Πολυτεχνείου (μία από τις δεκάδες μαζικές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου), μια έντονη παραφιλολογία άρχισε να πλανάται πάνω από το χώρο της κατάληψης του ΕΜΠ.
Συνεχείς πληροφορίες για εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του κατειλημμένου Πολυτεχνείου, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές κινήσεις των ΜΑΤ την ώρα των συγκρούσεων, προέλεγαν το προφανές. Η αστυνομία σχεδιάζει να εφορμήσει στην κατάληψη. Παρακάμπτοντας την πρυτανεία, και προσφέροντας τη ``γη και το νερό`` του Πολυτεχνείου στην εισαγγελία, την αστυνομία και το υπουργείο εσωτερικών, διαμήνυσαν έμμεσα αλλά με σαφήνεια, με απειλές και εκβιασμούς, ότι μας μένουν ``λίγες ώρες``.
Τους απαντάμε ότι μας μένει όσος χρόνος αποφασίσει το εξεγερμένο κομμάτι της κοινωνίας που δεν δέχεται τελεσίγραφα. Ότι όλους αυτούς που συμμετείχαν, συμμετέχουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν σε εξεγερτικές πρακτικές, καλά θα κάνουν να τους σέβονται και να τους φοβούνται. Αυτούς ακριβώς, αυτές ακριβώς τις χιλιάδες των εξεγερμένων, των μαθητών, των εργατών, των ανέργων, των μεταναστών, των συντρόφων καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση στο χώρο του Πολυτεχνείου ενόψει της εξυφαινόμενης εισβολής.
- Καλούμε όλους και όλες σε μαζική παρουσία στο χώρο της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
- Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση σήμερα, Κυριακή 21 Δεκέμβρη στις 9 μ.μ.
- Καλούμε αύριο Δευτέρα 22 Δεκέμβρη αυτοπεριφρουρούμενη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους της εξέγερσης, στις 6 μ.μ. στο χώρο της κατάληψης του Πολυτεχνείου.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
 ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!

Κατάληψη Πολυτεχνείου
21/12/08

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr