Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου νεαρού και για τα επεισόδια, που σημειώνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα με συνεχείς ανανεώσεις και ανταποκριτές στα σημεία- κλειδιά.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη του σελίδα. Στο άρθρο του αναφέρει πως για τρίτη ημέρα συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Στο κείμενο δεσπόζει η φωτογραφία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αναφέρονται λεπτομερώς οι πορείες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

Έκτακτη είδηση έχει βγάλει το αμερικανικό δίκτυο CNN, την κατάσταση πανικού που επικρατεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Η βία επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας ύστερα από μία νύχτα εξεγέρσεων στην Αθήνα και άλλες πόλεις», αναφέρει στο έκτακτο μήνυμά του.

Το BBC στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει «Νέα επεισόδια σε πόλεις της Ελλάδας». Αναφέρεται επίσης σε επεισόδια που γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα, αλλά και στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Το BBC λέει ότι πρόκειται για τη χειρότερη κοινωνική αναταραχή τα τελευταία χρόνια, που αργότερα επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι είναι η πρώτη φορά από το 1985 που αστυνομικοί σκοτώνουν ανήλικο. Επιπλέον αναφέρει ότι «παρά τις εκκλήσεις της ελληνικής συντηρητικής κυβέρνησης για ψυχραιμία, η βία ξέσπασε ξανά την Κυριακή.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, μεταδίδει την είδηση με τίτλο «Αθήνα, η αστυνομία σκότωσε νεαρό. Χάος και βία στην Ελλάδα», ενώ αναφέρει και το όνομα του 15χρονου, Αλεξίος- Ανδρέας Γρηγορόπουλος.

«Αθήνα, μαθητής δολοφονείται από την αστυνομία. Ο ανταρτοπόλεμος μαίνεται την Ελλάδα», αναφέρεται στον τίτλο της «Λα Ρεπούμπλικα». «Έχουν πυρποληθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, δεκάδες τράπεζες, περισσότερα από σαράντα καταστήματα, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές» σχολιάζει στο άρθρο της η εφημερίδα.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με τίτλο «Νύχτα εξέγερσης στην Ελλάδα μετά το θάνατο ενός εφήβου, από πυρά της Αστυνομίας».

Και ο αυστραλιανός Τύπος, φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το συμβάν, με τίτλο «Εξεγέρσεις στην Αθήνα ύστερα από πυροβολισμό έφηβου», ενώ προσθέτει ότι τα στενά δρομάκια «γέμισαν» με δακρυγόνα στην πολυσύχναστη περιοχή.


0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr