Κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες!

Απάντηση στο άρθρο του pistirikou για τους μετανάστες.


Για αρχή ο κάθε μετανάστης φεύγει από το τόπο διαμονής του για συγκεκριμένους λόγους, οι λόγοι κυρίως είναι: φυσικές καταστροφές και κακή οικονομική κατάσταση.  Η επιλογή της μετανάστευσης δεν υπάρχει. είναι μονόδρομος σε πολλές χώρες, δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω το ελληνικό κύμα μετανάστευσης σε ΗΠA και Γερμανία.

Οι μετανάστες όπως και ο κάθε κάτοικος θα έπρεπε να είχε δικαίομα στη ψήφο και στο να βάλει υποψηφιότητα. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα συζήτησης.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το σκοπό του κειμένου. Αναφέρει χαρακτηριστικά : "σε τέσσερις χιλιάδες χρόνια δεν θα υπάρχουν μετανάστες στη χώρα μας".

'Η μάλλον καλύτερα είναι δύσκολο να καταλάβω το "μας". Αν πραγματικά κάποιος νοιάζεται για τον τόπο του*  κοιτάει ποιος δημιουργεί τα προβλήματα. Και σε αυτή τη κατάσταση τα προβλήματα που υπάρχουν στη κοινωνία ΔΕΝ τα δημιουργούν οι μετανάστες αλλά η διακυβέρνηση.Το καπιταλιστικό σύστημα με τα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά του. Από εκεί και πέρα φταίμε εμείς** που καταλαβαίνουμε την κατάσταση αλλά δεν κάνουμε το κάτι παραπάνω.




*Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι είναι σωστός ο τοπικισμός.Αναφέρω απλά ένα παράδειγμα.
**Εννοώ αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται.





With passion,
                      magakos

0 σχόλια:


 

Copyright ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ anmad[at]yahoo[dot]gr